eStilo-Dance

Over eStilo-Dance

Over eStilo-Dance

Al ruim 10 jaar is eStilo-Dance dé salsa dansschool waar passie en kwaliteit samen komen. Opgericht vanuit liefde voor de dans en gedreven door het delen van plezier en kennis … lees meer
Over Salsa NY Style

Over Salsa NY Style

Zoals de naam ‘salsa’ (Spaans voor ‘saus’) al doet vermoeden, bestaat het recept van deze spicy dansstijl uit een muzikale mix van diverse culturele invloeden … lees meer
Over eStilo SalsaLessen

Over eStilo SalsaLessen

Gevestigd in het bruisende centrum van Den Haag, is eStilo-Dance het adres voor kwalitatief hoogwaardige New York Style salsalessen op elk niveau … lees meer
Over eStilo Showteams

Over eStilo Showteams

Naast de wekelijkse danslessen voor beginnende tot gevorderde dansers, verzorgt eStilo-Dance ook regelmatig energieke salsa shows waarin we onze liefde voor de salsa met een breed publiek delen…
lees meer

OUR SALSA CLASSES UNITE PEOPLE, PASSION AND LATIN CULTURE

ONS DOCENTEN TEAM

Estilo Dance

Sergio Bottse

Managing Director - Docent

MAAK KENNIS MET SERGIO

SERGIO BOTTSE

“Salsa is voor mij genieten en connectie maken… met jezelf en met elkaar!”

Geboren in het zonnige Suriname, groeide Sergio op met de Latijns-Amerikaanse muziek en dans. In 1994 ruilde hij zijn geboorteland in voor Nederland, waar hij geleid door zijn intuïtie een nieuw avontuur als professioneel salsadanser aan ging. Zijn passie bracht hem op podia overal ter wereld en bood hem de mogelijkheid om veel inspirerende mensen te ontmoeten en van hen te leren. Gedreven door zijn ambitie om zijn liefde voor salsa met anderen te delen richtte hij in 2006 eStilo-Dance op, een toonaangevend dansgezelschap waar hij als artistiek directeur, choreograaf, docent en danser zich al jarenlang inzet voor delen van passie en kennis.

Met meer dan 15 jaar ervaring is Sergio een zeer sterke technische danser, die zijn grootste kracht als danser van binnenuit haalt. In elke beweging weet hij een ongekende vreugde, kracht en passie te leggen. Zijn enthousiasme, charisma en smooth partnerwork waarin connectie centraal staan, vormen voor hem dan ook de bouwstenen van salsa. Met de technieken van Mambo King Eddie Torres als basis, gecombineerd met een flinke dosis plezier en passie, zijn de lessen van Sergio een waar tropisch avondje uit.

Bekijk hier mijn video:

Estilo Dance

Daphne Cats

Creative Director - Docent

MAAK KENNIS MET DAPHNE

DAPHNE CATS

“Verstand op nul, Gevoel op tien en dans de blaren op je voeten.”

Met haar Surinaamse moeder als grootste bron van inspiratie, groeide Daphne op met de Latijns-Amerikaanse cultuur, passie en temperament. Het was dan ook geen verrassing toen ze op haar 19e in aanraking kwam met de salsa en spontaan verliefd werd op deze dans. In 2008 sloot ze zich aan bij eStilo-Dance, waar haar carrière als danseres dankzij haar enorme talent en gedrevenheid in een stroomversnelling raakte. Binnen enkele maanden stond ze al op de grootste (inter)nationale podia en groeide ze uit tot een danseres van wereldklasse, maar bleef altijd trouw aan zichzelf en aan de essentie van salsa. Inmiddels is Daphne al jaren samen met Sergio de drijvende kracht achter het succes van eStilo-Dance, waar ze zich als choreografe, docente en danseres inzet voor de verrijking van de salsacultuur.

Met haar unieke stijl, waarin energieke, krachtige bewegingen hand in hand gaan met sierlijke, sensuele styling, is Daphne al jaren een graag geziene verschijning op het podium en op de dansvloer. Als danseres en choreograaf inspireert ze salsera’s van elk niveau om op zoek te gaan naar hun eigen kracht in hun vrouwelijkheid. Vol bezieling en energie deelt zij in elke les haar kennis en kunde, maar vooral ook haar grenzeloze liefde voor de dans.

Bekijk hier mijn video:

eStilo-Docententeam-Lieke

Lieke Wolfs

Pro Team - Docent

MAAK KENNIS MET LIEKE

LIEKE WOLFS

“Salsa is samen genieten van de muziek en verrast worden door de connectie met je partner.”

Na jaren fanatiek te hebben geturnd, kwam Lieke drie jaar geleden per toeval in aanraking met salsa. Gefascineerd door de dynamische dans, begon ze met 1 uur dansles in de week. Al snel groeide salsa uit tot haar grote passie: inmiddels is ze 6 dagen per week in de dansschool te vinden en is salsa niet meer uit haar leven weg te denken.

Dankzij haar enorme toewijding en doorzettingsvermogen bleef haar talent niet onopgemerkt: na vele succesvolle optredens in binnen- en buitenland schreef zij begin 2017 samen met haar danspartner Nick de titel van Nederlands kampioen Salsa Masters On2 op haar naam. Met haar sierlijke stijl weet ze haar publiek keer op keer weer te betoveren.

Voor Lieke is een goede basis dé manier om een optimale connectie met je danspartner te maken en zo het meeste plezier uit de dans te halen. Dankzij haar oog voor detail, sterke technische basis en grenzeloze enthousiasme zijn haar lessen niet alleen erg leerzaam, maar bovenal heel gezellig!

Bekijk hier mijn video:

Estilo Dance

Nick Verdonck

Pro Team - Docent

MAAK KENNIS MET NICK

NICK VERDONCK

“Salsa staat voor dynamiek tussen dansers en het continue spel van actie en reactie.”

Op 13-jarige leeftijd liet Nick zich door zijn zus overhalen om zonder enige danservaring mee te gaan naar een proefles salsa, niet wetende hoeveel impact deze dans op zijn leven zou gaan hebben. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde hij zich van beginnend tot gevorderd danser, van het studententeam tot het pro team, en van leerling tot docent. Inmiddels is Nick bijna elke dag op de dansvloer te vinden en kan hij zich zijn leven niet meer voorstellen zonder salsa.

Nicks talent en harde werk werden begin 2017 bekroond, toen hij samen met zijn danspartner Lieke de titel van Salsa Masters On2 wist te veroveren op de Nederlandse Kampioenschappen. Hij staat bekend om zijn souplesse en vloeiende lijnen, afgewisseld met razendsnel voetenwerk en scherpe timing van krachtige accenten. Voor Nick draait salsa namelijk om dynamiek: het continue samenspel tussen het geven van leiding en energie, en het inspelen op de reactie die daarop volgt. Zijn lessen zijn daarom altijd verrassend en vol energie!

Bekijk hier mijn video:

Over eStilo-Dance

Al ruim 10 jaar is eStilo-Dance dé salsa dansschool waar passie en kwaliteit samen komen. Opgericht vanuit liefde voor de dans en gedreven door het delen van plezier en kennis is eStilo-Dance onder leiding van internationaal erkende docenten Sergio en Daphne uitgegroeid tot een ware salsa community. Met hun aanstekelijke enthousiasme zetten zij zich vol overgave in voor het behoud van de salsacultuur en delen zij hun passie zowel op de dansvloer als op het podium.

Over Salsa NY Style

Zoals de naam ‘salsa’ (Spaans voor ‘saus’) al doet vermoeden, bestaat het recept van deze spicy dansstijl uit een muzikale mix van diverse culturele invloeden zoals Afrikaanse drumritmes, Spaanse gitaarmuziek, en dansstijlen uit Zuid-Amerika en het Caraïbische gebied. Door de toestroom van de Latijns-Amerikaanse en Carïbische immigranten in de jaren ’60 naar New York en door de populariteit van jazz, pop en discomuziek ontstond een geheel nieuwe sound binnen de salsa. Mambo zag het levenslicht. Niet alleen melodische, maar ook ritmische instrumenten zoals de clave, bongo, timbales, conga, campana mengden zich in een heerlijk saus die menig dansers hart sneller deed kloppen. De Mambo onderscheidde zich door een vloeiendere stijl, diepere verbondenheid met de muziek, waarbij het accent op de tweede tel lag. Deze stijl raakte bekend als de ‘New York Style’ salsa en won aan populariteit onder leiding van Eddie Torres, the King of Mambo. Sergio en Daphne zijn geschoold in deze New York Style salsa en geven les volgens de Eddie Torres technieken met een eStilo-sausje.

Over eStilo SalsaLessen

Gevestigd in het bruisende centrum van Den Haag, is eStilo-Dance het adres voor kwalitatief hoogwaardige New York Style salsalessen op elk niveau. Of je nu een beginnende of gevorderde danser bent, eStilo-Dance biedt je lessen op maat waarin fun, flow en feeling centraal staan. Met hun grenzeloze passie en persoonlijke aandacht dagen Sergio en Daphne jou uit om je danstechnieken te verbeteren en het beste in jezelf naar boven te halen, maar vooral om te delen in hun liefde voor de dans en de eStilo-familie. Lees hier meer over ons lesaanbod.

Over eStilo Showteams

Naast de wekelijkse danslessen voor beginnende tot gevorderde dansers, verzorgt eStilo-Dance ook regelmatig energieke salsa shows waarin we onze liefde voor de salsa met een breed publiek delen. Onze meest fanatieke dansers zijn verenigd in maar liefst drie showgroepen die geregeld optreden in binnen- en buitenland. Met elke show verspreiden zij de puurheid van de dans en laten ze het publiek meegenieten met hun liefde voor salsa. Lees hier meer over onze verschillende showteams.